Voor leerlingen

Beste leerling van groep 8,

Dit schooljaar ga jij een belangrijke keuze maken: je gaat je aanmelden bij een school voor Voortgezet Onderwijs. Dat is een leuke en belangrijke keuze.

Ook best spannend, want er gaat veel veranderen: een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken en nog veel meer. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt. Om die keuze makkelijker te maken, raden we je aan de Open Dagen/Avonden van verschillende scholen te bezoeken. Door een school te bezoeken en met leerlingen en docenten te praten en goed rond te kijken kom je er achter of de school bij jou past en of jij bij de school past.

 

Elke klas heeft een mentor, hij/zij regelt heel veel voor jou en je klas en is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Je krijgt 2 keer per week mentorlessen, in die lessen ga je veel leren over onze school maar ook hoe je werk het best kunt maken en indelen. We vinden samenwerken erg belangrijk maar jij bent natuurlijk verantwoordelijk voor je eigen werk.

 

We bieden naast het gewone lesprogramma ook Talentklassen en de Mavokansklas aan en we werken natuurlijk huiswerkvrij.

Waarom zou jij voor Mavo Doorn kiezen?

Natuurlijk kunnen wij jou wel vertellen waarom Mavo Doorn een goede keuze is, maar het is veel beter om Finn van Beek (oud-leerling) te laten vertellen wat hij van Mavo Doorn vindt:

De afgelopen 4 jaar heb ik op MAVO Doorn doorgebracht. Ik ben begonnen op VMBO-KB en ben door de goede begeleiding op school doorgegroeid tot niveau VMBO-TL. Mavo Doorn is een kleinschalige school met een fijne gemoedelijke sfeer. Je kent vrijwel iedereen, zowel de leerlingen als docenten en coördinatoren, iedereen heeft het beste met je voor. Hierdoor ontstaat en een fijn thuisgevoel op school en dat is in mijn ogen erg belangrijk. De lessen zijn allemaal goed georganiseerd en indien nodig met erg goede persoonlijke begeleiding. Verder had ik veel moeite met mijn dyslexie, hiermee heeft deze school mij met de persoonlijke begeleiding en de mogelijke hulpmiddelen die de school aanbiedt mij er doorheen geholpen. Oftewel, Mavo Doorn is een fijne school, met goede begeleiding en een fijne sfeer dus zeker de moeite waard om voor deze school te gaan!”

 En verder?

Natuurlijk is de school er niet alleen om te leren, we hebben ook andere activiteiten o.a. een spannende Halloween-disco, een romantische Valentijnsdisco, een stijlvol kerstgala en nog veel meer. Als je een indruk wil krijgen van al die activiteiten, moet je maar eens op Facebook  of op Twitter kijken:

We willen graag dat jij je snel thuis voelt bij ons en daarom nodigen we onze nieuwe leerlingen al vóór de zomervakantie uit om kennis te maken met hun klasgenoten en hun mentor. Zo wordt de overgang naar het Voortgezet Onderwijs minder groot. Elke eerste klas krijgt een aantal vierdejaars- leerlingen als leerlingmentoren , ook bij hen kan je met je vragen terecht. Zij kennen goed de weg en helpen ook met het organiseren van de feesten op school.

 

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je elkaar en ons snel en goed leert kennen. Daarom gaan we in het begin van het schooljaar op introductiekamp in Soest . De leerlingmentoren gaan mee om je te helpen. Bekijk de foto’s van de vorige introductiedagen op de fotosite!

Klik hier om een filmpje te bekijken waarin een paar van onze eersteklassers vertellen hoe zij de school ervaren.

Als jij denkt dat Mavo Doorn bij jou past, kom dan zeker naar de voorlichtingsavonden, de Open Avond en de Open lesmiddag.

Tot dan!

Menno Horst,
Teamleider onderbouw

Informatie

We nodigen je graag uit onze Open Avond te bezoeken op woensdag 24 januari 2018 van 19.00 – 21.00 uur.

Open lesmiddag:

Een andere mogelijkheid om onze school goed te leren kennen is mee te doen aan de Open lesmiddag op: woensdagmiddag 17 januari 2018 om 14.00 uur

Leerlingen, die belangstelling voor onze school hebben, kunnen zich inschrijven voor de Open Lesmiddag. Download hieronder het aanmeldingsformulier. Vul het in en stuur het aan: m.horst@osgs.nl

inschrijfformulier open les

Op die middag kun je dan zien hoe wij op MAVO Doorn met leerlingen omgaan, je wordt begeleid door onze leerlingen. Je kunt hen van alles over school vragen.