Voor ouders

Beste ouders van leerling van groep 8,

Dit schooljaar gaat u samen met uw dochter of zoon een belangrijke keuze maken: u gaat uw kind aanmelden bij een school voor Voortgezet Onderwijs. Dat is een leuke en belangrijke keuze. Er gaat veel veranderen: een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken en nog veel meer. Het is dus belangrijk dat u samen met uw kind een goede keuze maakt. Om die keuze makkelijker te maken, raden we u aan de Open Dagen/Avonden van verschillende scholen te bezoeken. Door een school te bezoeken en met leerlingen en docenten te praten en goed rond te kijken, komt u er achter of de school bij uw kind past en of uw kind bij de school past.

Natuurlijk wilt u weten hoe het in de eerste klas gaat. We  werken m.i.v. het schooljaar 2017/2018 een nieuw onderwijsconcept, waarmee we adequaat op de toekomst inspelen en nog beter aan onze onderwijskundige opdracht kunnen voldoen. We hebben een 80-minuten-rooster. Dat betekent minder verschillende lessen per dag en meer studiemogelijkheden op school en daardoor geen huiswerk meer. Het onderwijs van vandaag en morgen vraagt om een andere manier van werken, waarbij docenten een nieuwe didactiek hanteren en leerlingen meer keuzemogelijkheden hebben. Ook biedt dit concept meer ruimte voor individuele begeleiding en differentiatie. Aan het begin en het eind van iedere dag kunnen leerlingen tijdens de flexuren ondersteuning krijgen voor een specifiek vak of gebruik maken van een stiltelokaal voor studie. Kijk meer informatie in de Brochure 2017-2018.

Elke klas heeft een mentor, hij/zij regelt heel veel voor uw kind en de klas en is het eerste aanspreekpunt voor u als ouders. Onze leerlingen krijgen 2 keer per week mentorlessen. In deze lessen wordt er veel geleerd over onze school maar ook hoe het huiswerk het best gemaakt kan worden. Wij vinden samenwerken erg belangrijk maar de leerling is natuurlijk verantwoordelijk voor het eigen werk.

We bieden naast het reguliere lesprogramma ook Talentklassen, Cultuur Schoolbreed en de Mavo-Kansklas aan. Klik voor meer info over die Talentklassen: hier.

Algemene informatie schooljaar 2016-2017

Waarom zouden u en uw kind voor MAVO Doorn kiezen?

Nu kunnen wij u wel vertellen waarom MAVO Doorn een goede keuze is, maar het is veel beter om een paar ouders van (oud)leerlingen te laten vertellen wat hun ervaringen zijn:

Fred van Beek (vader van oud-leerling Finn): ” Vorig jaar heeft mijn zoon VMBO TL op MAVO Doorn afgerond. Mijn zoon en ik kijken erg positief terug naar zijn tijd op MAVO Doorn………… 

Wilt u meer lezen wat ouders van onze school vinden,  klikt u dan op de link hieronder:

ouders over MAVO Doorn

En verder?

Natuurlijk is de school er niet alleen om te leren, wij hebben ook andere activiteiten o.a. een spannende Halloween disco, een romantische  Valentijn Disco, een stijlvol Kerstgala en nog veel meer. Als u een indruk wilt krijgen van al die activiteiten, moet u maar eens op Facebook kijken:

www.facebook.com/osgsdoorn

U kunt ons ook op Twitter volgen:
@osgsdoorn

We willen graag dat uw dochter of zoon zich snel thuis voelt bij ons en daarom nodigen we onze nieuwe eersteklassers al vóór de zomervakantie uit om kennis te maken met de klasgenoten en de mentor. Zo wordt de overgang naar het Voortgezet Onderwijs minder groot. Elke eerste klas krijgt een aantal vierdejaars- leerlingen als leerlingmentoren , ook bij hen kan uw kind met vragen terecht. Zij kennen goed de weg en helpen ook met het organiseren van de feesten op school.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat uw dochter of zoon ons en zij klasgenoten snel en goed leert kennen. Daarom gaan we in het begin van het schooljaar op introductiekamp in Soest. De leerling mentoren gaan mee om hen te helpen. Bekijk de foto’s van de vorige introductiedagen op de fotosite!

Als u denkt dat MAVO Doorn bij uw kind past, komt u dan zeker naar de voorlichtingsavonden, de Open Avond of schrijf uw dochter of zoon in voor de Open lesmiddag. Heeft u nog vragen dan kunt u mij altijd e-mailen.

Met vriendelijke groeten,

R.Beune, Coördinator eerste leerjaar

Informatie

We nodigen u graag uit onze Open Avond en de informatieavond over de Talentklassen en de MAVO-kansklas te bezoeken:

Informatieavond Talentklassen en Mavokansklassen:
Donderdag 19 januari 2017 om 19.00 uur

Open avond:
Woensdag 25 januari 2017 van 19.00 – 21.00 uur

Open lesmiddag:

Een andere mogelijkheid om onze school goed te leren kennen is mee te doen aan de Open lesmiddag op: woensdagmiddag 18 januari 2017 om 14.00 uur

Leerlingen, die belangstelling voor onze school hebben, kunnen zich inschrijven voor de Open Lesmiddag. Download hieronder het aanmeldingsformulier. Vul het in en stuur het aan r.beune@osgs.nl

Aanmeldingsformulier open lesmiddag

Op die middag kan uw zoon of dochter zien hoe wij op MAVO Doorn met leerlingen omgaan. Zij worden begeleid door onze leerlingen. Uw kind kan deze leerlingen van alles over onze school vragen.

Wanneer u voor die tijd alvast een kijkje wilt nemen, klik dan hier Dan ziet u de promo-film die twee van onze leerlingen, Roelof Koster en Joshua Kamp, hebben gemaakt.